آخرین اخبار
کد مطلب: 79410
معاون ارشد شرکت بوئينگ: آماده همکاري با ايران هستيم
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 877
 

به گزارش سلام لردگان  ?توماس پيکرينگ? سفير اسبق آمريکا در سازمان ملل متحد که اکنون معاون بين الملل شرکت بوئينگ است، در گفتگوي اختصاصي با خبرنگار ايرنا اعلام کرد: گسترش روابط تجاري و تبادل فرهنگي با ايران براي روابط سياسي بين دو کشور بسيار مهم است و تجار و سرمايه گذاران آمريکايي خواستار رفع موانع سياسي موجود بر سر راه همکاري تجاري و اقتصادي با ايران هستند.

معاون سياسي اسبق وزير خارجه آمريکا درباره روند گفتگوهاي هسته اي گفت: فشار سنگيني براي طرح برنامه موشکي ايران در مذاکرات وجود دارد ولي بر اساس اطلاعات موجود دو طرف غربي و ايراني به اين جمع بندي رسيده اند که توافقنامه نهايي بايد به برنامه اتمي ايران محدود شود.

وي درباره نگاه اين شرکت به بازار ايران افزود: شرکت بوئينگ در چارچوب توافق انجام شده، آماده تامين قطعات هواپيماهاي شرکت هاي ايراني است و در صورت کاهش تحريم ها، بوئينگ و ايرباس به عنوان دو سازنده اصلي هواپيماهاي بزرگ و متوسط به گسترش بازار خود در ايران علاقمند هستند.

پيکرينگ درباره اهميت سياسي مجوز دولت آمريکا به بوئينگ و جنرال موتورز براي فروش قطعات هواپيما به ايران گفت: طي سال هايي که من در دولت کلينتون بودم، تصميم هاي مثبتي براي فروش قطعات هواپيما به ايران اير گرفته شد و در چارچوب آن برنامه، خدمات فني به ايران ارايه شد. به نظر من مجوز فروش قطعات پس از توافق هسته اي، يک گام مثبت به سمت افزايش همکاري ميان آمريکا و ايران و همچنين پاسخي به دغدغه ها درباره امنيت هواپيماها بود که هم براي ايران و هم کشورهاي ديگر اولويت مهمي است.

وي افزود: فراهم آوردن قطعات از سوي شرکت هاي مادر که کيفيت بالايي دارند اهميت بسزايي در افزايش امنيت پروازهاي بين المللي خواهد داشت.

توماس پيکرينگ همچنين درباره علاقه سرمايه گذاران آمريکايي به بازار ايران و تبادل تجاري ميان دو کشور گفت: تجار آمريکايي خواستار رفع موانع سياسي موجود بر سر راه همکاري تجاري و اقتصادي با ايران هستند.

وي تصريح کرد: برداشته شدن تحريم ها از يکسو و از سوي ديگر تصويب قوانيني که سرمايه گذاري خارجي در ايران را تشويق کند درها را نه تنها براي تجار آمريکايي که تجار جهاني باز خواهد کرد.

معاون بين الملل هواپيماسازي بويينگ اضافه کرد: بي ترديد تجار آمريکايي به پتانسيل بالاي سرمايه گذاري در ايران بويژه استخراج و توسعه هيدروکربن ها و نفت واقف هستند اما برخي سياستگذاري هاي ايران موانعي براي سرمايه گذاري خارجي به شمار مي روند.

وي تصريح کرد: برداشتن تحريم ها يک گام است ولي گام بعدي نياز به تشويق سرمايه گذاري با ايجاد فضايي مطلوب در ايران دارد. با حل اين دو مشکل اساسي سود بسيار سرشاري توسط سرمايه گذاري خارجي و تجارت بين المللي نصيب ايران خواهد شد.

پيکرينگ در ادامه گفت: ايران کشوري با تاريخ و فرهنگي باستاني است که در جهان مورد احترام مي باشد. مردم ديگر کشورها به داد وستد تجارت و تبادل فرهنگي با مردم ايران علاقمند هستند.

سفير اسبق آمريکا در سازمان ملل متحد درباره ارزيابي خود از سخنان روز چهارشنبه باراک اوباما مبني بر اينکه ?فرصتي واقعي براي دستيابي به يک توافق (با ايران) ايجاد شده است?، گفت: رييس جمهوري آمريکا خواست به تهران و جهان اين پيام را بدهد که به مذاکرات هسته اي متعهد است.

اين ديپلمات سابق افزود: اين سخنان تاکيد علني اوباما به اميدواري به مذاکرات هسته اي و نتيجه بخشي آن براي دستيابي به يک توافق جامع نهايي تا 20 جولاي (29 تيرماه) بود.

پيگرينگ درباره احتمال عدم دستيابي به توافق تا 29 تيرماه گفت: اگر مذاکرات تا موعد مقرر به جمع بندي نرسد مي توان آن را براي يک دوره ديگر تمديد کرد ولي به نتيجه نرسيدن گفتگوها ممکن است بهانه خوبي به دست تندروها براي حمله به مذاکرات بدهد.

معاون اسبق وزير خارجه آمريکا تصريح کرد: برنامه موشکي ايران و مطرح کردن آن در مذاکرات موضوعي بسيار دشوار است. در اين مرحله که مذاکرات درباره بمب هسته اي است، برخي مي خواهند موضوع حامل هاي احتمالي مواد هسته اي را نيز در مذاکرات مطرح کنند. من فکر مي کنم با توجه به فشارهاي سنگيني که درباره طرح اين مبحث وجود دارد دو طرف اگر توافق کنند مي توانند ترتيباتي درباره اين موضوع در توافقنامه در نظر بگيرند و محدوديت هايي در اين خصوص وضع کنند. هرچند با توجه به اطلاعات موجود دو طرف به اين جمع بندي رسيده اند که توافقنامه نهايي به برنامه اتمي ايران محدود شود و نه برنامه موشکي ايران.

منبع ايرنا

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس